ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють галерею з понад 50 півметрових та метрових писанок

|
 У неділю, 5 квітня, окрасою великоднього міста Львова стане «Галерея мистецьких писанок», експозицію якої складе понад 50 півметрових та метрових писанок, інформує прес-служба Львівської міської ради. Урочисте відкриття відбудеться о 16.00 год на головній сцені площі Ринок (північна сторона) в рамках Фестивалю писанок.
Як повідомив  організатор Фестивалю писанок  Андрій Сидор, це буде неймовірне видовище, адже вперше гості міста зможуть побачити стільки різноманітних великих писанок, розміщених в одній експозиції.
«Писанки, які  ми представимо в галереї, є дуже різноманітними. Їх творці намагались відобразити в них своє бачення світу, побажання, захист від недоброї сили та, навіть, заклинання. Всі вони різняться стилістикою виконання, символічними елементами, частину писанок розмалювали маленькі митці, естрадні зірки-учасники музичного «Проекту ІВАСЮК», відомі художники, серед яких Юрій Кох, Ольга Погрібна-Кох, Олександр Войтович та  Іванка Войтович та інші», – розповів Андрій Сидор.
Львів’яни та гості  міста зможуть милуватись великодньою  виставкою аж до 12 травня. Усі писанки  буде виставлено на благодійний аукціон, а частину вилучених коштів буде скеровано на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.
Також цього  дня на площі Ринок працюватиме «Великодній писанковий ярмарок», «Великодня арт-майстерня», пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудуться святковий великодній концерт та виступи християнських колективів.

Фото:  компанія “ДікАрт” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *