ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали Дрогобича вимагають не допустити «прихватизації» комунальної книгарні

|

Члени Дрогобицької міської  організації Партії регіонів розпочали  збір підписів мешканців Дрогобича  із закликом до місцевої влади не допустити  «прихватизації» єдиної міської  комунальної книгарні «Каменяр», яку з допомогою судового рішення намагаються по-рейдерськи захопити місцеві ділки. Про це інформує прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Паралельно із цим голова фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергій Гориславський вимагає позачергового розгляду даного питання на сесії міськради.

За словами С. Гориславського, триває судова тяганина довкола єдиної комунальної книгарні Дрогобича: рішенням Львівського господарського суду, яке було підтверджено рішенням Львівського Апеляційного суду, Дрогобицьку міську раду було зобов’язано укласти договір-купівлі продажу книгарні. Проте Вищий господарський Суд України скасував незаконні рішення львівських судів, залишивши книгарню у власності міста, але направивши справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

«Я прошу дати публічну оцінку керівнику книгарні «Каменяр», який вступив в зговір з рейдерами, для яких комунальне майно стало  легким збагаченням. Ми повертаємось у 2006-2008 роки, коли майже все комунальне майно міста Дрогобич було розпродано за рішенням судів, без згоди громадськості  за заниженою вартістю, а це кінотеатр  «Прометей», «Універмаг», і багато інших  об’єктів. Це час процвітання рейдерства, коли могли приватизувати навіть людину! Книгарня «Каменяр» залишається єдиною книгарнею в м.Дрогобич і дане питання має бути винесене на публічний розгляд та обговорення громади, а відповідне засідання сесії міськради щодо цього питання має транслюватись на центральну площу міста. Ще рік назад так звані «опозиціонери» галасували про наступ на українську мову, про закриття книгарень, а тепер цинічно спостерігають, як нахабно за рішенням судів забирається остання книгарня в місті. Відчуження книгарень суперечить позиції Президента України Віктора Януковича та чинному законодавству України», – наголосив С. Гориславський.

Міський голова Дрогобича  запевнив С.Гориславського у тому, що дане питання буде винесене на розгляд сесії Дрогобицької міської ради, яка відбудеться 23 травня.

Книгарня «Каменяр» знаходиться в історичній центральній частині міста Дрогобич. площа книгарні 237,7 м.кв. Відповідно до рішення суду книгарню у центрі міста мали продати за рекордну низьку ціну 735 тис 577,20 грн. (по 3 тис 094,56 грн за 1 кв.м).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *