ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини закликають бути обережними при виявленні боєприпасів

|

Арсенал боєприпасів, який залишила нам Друга світова війна, час від часу нагадує про себе. З початку року на території Львівської області виявлено 275 вибухонебезпечних предметів у 51 місці, з яких знешкоджено 271 боєприпас. Подібні знахідки найчастіше зустрічаються саме навесні, коли проводяться польові роботи. Про це повідомляє ГУ ДСНСУ у Львівській області.

Зокрема, 29 квітня о 17:45 надійшло повідомлення про те, що в селі Сихів Стрийського району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці місцевий мешканець виявив предмет ззовні схожий на ручну гранату часів Другої світової війни.

По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи. Подано на вилучення та знищення вибухонебезпечного предмету.

З огляду на такі події, Головне управління ДСНС у Львівській області нагадує мешканцям області бути вкрай обережними при виявленні боєприпасів. Особливо під час травневих свят люди активно починають проводити господарські роботи на полях та городах, де існує велика ймовірність знайти вибухонебезпечний предмет. При виявленні боєприпасу необхідно зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця, ні в якому разі не чіпати підозрілий предмет, а також до прибуття фахівців не допускати сторонніх осіб до предмету. Дотримуйтесь необхідних правил безпеки, які зможуть Вас уберегти від небезпечного вчинку!

Фото: прес-служба ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *