ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорюють інноваційні підходи в боротьбі із бездомністю в Україні

|

Сьогодні у Львові відбувається Всеукраїнський семінар «Досвід найкращих соціальних інновацій в боротьбі із бездомністю в Україні», до участі в якому запрошені представники громадського сектору Львова та інших міст, Міністерства соціальної політики України, обласної та міської влади. Організатором заходу виступає ГО «Народна допомога», з осередками у Львові і Чернівцях, інформує прес-служба Львівської міськради.

Під час зустрічі обговорюють питання: Пріоритетні напрями реалізації державної політики у сфері соціального захисту бездомних осіб, про досвід використання найкращих європейських практик в розбудові соціальної роботи із бездомними в Україні, про систему обліку бездомних осіб, ведення реєстру, досвід роботи з бездомними у Львові, а також інших міст України.

Окрім того, програмою заходів заплановано візит учасників до Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян, що за адресою: вул. Кирилівська, 3а, який працює у Львові з 2006 року, і є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, і єдиною бюджетною установою в місті Львові, яка надає різні види соціальних послуг бездомним громадянам.

«У системі роботи з бездомними громадянами важливо, аби всі ланки суспільства були залучені і діяли з однією місією, допомогти людині в тих обставинах, в яких вона опинилась. Незважаючи на об’єктивні чи суб’єктивні причини, зробити все можливе, аби вчасно оцінити ситуацію і почати поетапний шлях ресоціалізації бездомного у нормальне суспільне життя. Власне подібні семінари, зустрічі, на яких присутні учасники різних ланок влади, як центральної, так і місцевої, громадського сектору, представники сфери надання соціальних послуг бездомних, з різних територіальних громад, дають чітке бачення роботи в цій сфері на майбутні періоди, із конкретно вираженою перспективою», – зазначила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *