ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на А-95 і дизель знизяться до кінця тижня?

|

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося з нафтотрейдерами про зниження ціни на соціальні види пального – бензин марки А-95 і дизельне пальне. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр Едуард Ставицький на брифінгу в Міненерговугілля. «Ми домовилися з нафтотрейдерами про зниження цін на соціальні марки пального – А-95 і дизельне пальне. До кінця цього місяця ми опрацюємо зміни до формули (формування ціни – УНІАН), врахуємо інфляційну складову та інвестиційну складову. Ціни має бути знижено до того рівня, про який ми раніше домовлялися», – сказав Е.Ставицький.

Водночас міністр зазначив, що справедлива ціна на А-95, на його думку, знаходиться в межах 10,5–11 грн за літр, проте зараз практично всі учасники ринку «вийшли за ці межі». «Ми не вимагаємо зниження ціни на всі сорти, ми впливатимемо лише на соціальні види пального», – сказав Е.Ставицький і пояснив, що міністерство не має наміру впливати на зростання цін на пальне преміум-класу.

Як повідомляв УНІАН, у січні 2013 року Антимонопольний комітет України вимагав від лідерів вітчизняного ринку нафтопродуктів встановити економічно обґрунтовані ціни на пальне, вважаючи їх завищеними. Споживання бензину в Україні в 2012 році знизилося порівняно з 2011 роком на 2,6% – до 4,197 млн тонн.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *