Вихованці творчої студії розписали півметрову писанку

|

У рамках ІІІ Фестивалю Писанок у Львові вихованці «Творчої студії Софії Огородник», яка функціонує при громадській організації «ЛОЛІТ», створили мистецьку півметрову писанку. Цей витвір мистецтва візьме участь у Великодній акції «Полювання на писанки». Про це повідомляють організатори заходу.

«На нашій писанці в сучасний спосіб ми спробували відтворити традиційні знаки та символи, закодувати своє послання мешканцям міста з побажаннями довголіття та достатку. Разом із дітьми ми сміливо експериментуємо із матеріалами та засобами, рівно ж вивчаючи кращі набутки світового мистецтва. Українська писанка — це унікальний спадок, яким слід поділитись з прийдешніми поколіннями», — розповіла керівник творчої студії Софія Огородник.

Творча студія Софії Огородник — це спроба створення самостійного, незаангажованого творчого середовища, в якому діти за допомогою різноманітних засобів розкриватимуть свій казковий внутрішній світ та пізнаватимуть щоразу нові мистецькі горизонти.

За словами директора Фестивалю Писанок у Львові Андрія Сидора, по завершенні акції «Полювання на писанки» всі півметрові, метрові та «Диво-писанка» об’єднаються у єдиній «Галереї мистецьких писанок» на площі Ринок під відкритим небом.

Нагадаємо, у Львові проходить Великодня акція «Полювання на писанки». Умови акції прості: знайди 50 писанок — надішли SMS-код (зазначений на писанці) на номер 212 —  отримай справжнє золоте яйце. Акція триватиме до 4 травня.

Також усі мистецькі писанки задіяні у благодійному інтернет-аукціоні на сайті Аukro.ua. Частина вилучених коштів буде скерована на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *