ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська півметрова писанка-оберіг візьме участь у фестивалі театрів ляльок

|

Львівська мистецька писанка «Ангел-хоронитель писанкарства», яка задіяна в акції «Полювання на писанки» на ІІІ Фестивалі Писанок візьме участь у Міжнародному фестивалі театрів ляльок. Про це повідомляють організатори.

«Вже два тижні у Львові триває акція «Полювання на писанки». Для цього великоднього інтерактиву ми створили 50 півметрових писанок, які заховали у різноманітних закладах міста. Одна з робіт є дійсно особливою та не схожою на всі інші. Мова йде про лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства», яка своїми довгими руками, створює захист тим, хто віддає шану українській писанці. Автором цього унікального витвору є львівський митець Олена Городецька. Ми вирішили заховати цю писанку у Львівському обласному театрі ляльок», – розповів директор Фестивалю Писанок у Львові Андрій Сидор.

За його словами, дирекція театру організовує 21-25 травня IX Міжнародний фестиваль театрів ляльок, де хочуть презентувати своїм відвідувачам лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства».

«Раз у два роки у Львові відбувається Міжнародний фестиваль театрів ляльок, який відвідують численні гості з різних регіонів України та Європи. Цього року ми проведемо його вже в дев’яте… Гадаю, це чудова ідея показати усім відвідувачам нашого фестивалю, як у Львові вміють святкувати Великдень, які цікаві заходи та інтерактиви тривають в цей час, як всі мешканці, туристи та різні заклади долучається до створення великодньої атмосфери в місті», – зауважив директор Львівського академічного обласного театру ляльок, організатор IX Міжнародного фестивалю лялькових театрів Ярослав Синиця.

Нагадаємо, акція «Полювання на писанки» триватиме до 4 травня. По завершенні акції всі півметрові, метрові та «Диво-писанка» об’єднаються у єдиний «Галереї мистецьких писанок» на площі Ринок під відкритим небом.

Також до 4 травня на сайті Аukro.ua. триватиме благодійний інтернет-аукціон мистецьких півметрових писанок. Вилучені кошти будуть скеровані на придбання обладнання для  киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *