ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина відправила на військову службу 58 юнаків

|

Сьогодні, 16 квітня, зі збірного пункту Львівського обласного військового комісаріату відправили до лав Збройних Сил України 58 юнаків. Зокрема, десятеро молодих галичан проходитимуть службу у Президентському полку. Про це повідомляє Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Решта хлопців, які цього дня вирушили до війська служитимуть у підрозділах Сухопутних військ ЗС України, Повітряних силах, частинах безпосереднього підпорядкування Генерального штабу та у Внутрішніх військах МВС. Територіально їхня служба проходитиме у гарнізонах міст Києва, Одеси, Стрия тощо.

Під час короткого брифінгу військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Володимир Щур розповів про особливості призову «Весна-2013». Зокрема, він повідомив, що у квітні-травні 2013 року на строкову військову службу призиватимуть громадян України чоловічої статі 1995-1996 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

«Цієї весни Львівщина відправить до армії 800 призовників. Відповідно у Збройних Силах України служитиме 590 чоловік, в інших військових формуваннях 210 чоловік: у Внутрішніх військах МВС – 130 осіб та в Державній спеціальній службі транспорту – 80. Впродовж призовної кампанії «Весна-2013» виклику на районі призовні комісії підлягає близько 13 тисяч осіб», – розповів В.Щур.

Також полковник Володимир Щур наголосив, що у відповідності до указу Президента України, цього року відбудуться два призови громадян України на строкову військову службу. Окрім, весняної призовної кампанії, яка триває, відбудеться також й осіння. Тож юнакам, які за віковими ознаками підпадають під категорію призовників не варто зволікати із відвіданням військових комісаріатів. Також обласний військовий комісар підкреслив, спираючись на виступ Президента України-Верховного Головнокомандувача Збройних Сил, що у разі нестачі коштів для остаточного впровадження програми професійного війська, призов на строкову службу буде продовжуватись до 2017 року.

«Основним завданням під час весняного призову, як і завжди – є недопущення зниження якісної характеристики призовників, які направляються на комплектування військових частин. Тому особлива увага звертається, насамперед, на стан їхнього здоров’я, рівня освіти, морально-ділових якостей», – зазначив начальник медичного відділу обласного збірного пункту майор медичної служби Олександр Куль.

Тих, хто має скарги на здоров’я, а також показники, за якими вони не можуть в даний момент приступити до виконання солдатського обов’язку, лікарі скеровують на додаткове обстеження, або на лікування. Основними медичними протипоказаннями, які виявляють під час медкомісій у потенційних захисників Вітчизни, є плоскостопість, сколіоз та різноманітні захворювання шлунково-кишкового тракту.

«Юнаки псують собі ноги неякісним взуттям, багато просиджують біля комп’ютерів, споживають їжу з фастфудів. Це основні причини виникнення подібних проблем зі здоров’ям», – додав майор медслужби Олександр Куль.

Серед молодих  аличан, які відправилися цього дня до війська, багато спортсменів. Один із них – випускник Броварського вищого училища фізичної культури Андрій Камінський. Хлопець – професійни футболіст. Упродовж 8 років, які він присвятив спорту, він виступав у юнацьких складах таких футбольних клубів, як ФК «Львів», «Карпати», «Зеніт», «Металіст» тощо. Через травму змушений був на деякий час залишити великий спорт.

«Для того, щоби повернутися на професійне футбольне поле, мені потрібно пройти повну реабілітацію. Це процес тривалий. Щоби не гаяти час – вирішив піти до війська. Це моя власна ініціатива, цей вибір підтримали мої батьки. Для мене це також своєрідне випробування. Можливо, армія допоможе мені визначитись у подальшому житті. Якщо служба піде, то чому б не продовжити служити своїй країні у силових структурах?», – розповів майбутній солдат Андрій Камінський.

Загалом, впродовж цьогорічного весняного призову, із 9 областей Західної України, військовими комісаріатами Західного оперативного командування буде відправлено на строкову військову службу 3 тисячі 900 осіб. З них – 2 тисячі 142 особи буде призвано до лав Збройних Сил України, а решту – 1758 чоловік, буде направлено до інших військових формувань.

Фото: Регіональний медіа-центр МО України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *