ОСТАННІ НОВИНИ

Яворів забруднює річку Шкло стічними водами

|

Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Яворівської міської ради. У результаті перевірки встановлено порушення вимог законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області.

Зокрема, здійснюється скид неочищених стічних вод з міста Яворів в транскордонну річку Шкло, що призводить до її забруднення. Водночас, органом місцевого самоврядування не вживаються жодні заходи впливу щодо припинення таких несанкціонованих випусків та скидів у річку.

Крім цього, перевіркою встановлено, що створене рішенням Яворівської міської ради підприємство МКП «Яворівканал», у вповноваження якого входить надання послуг з водовідведення та очистки стічних вод від абонентів м. Яворів, приймаючи стічні води у каналізаційну мережу, скидає без належної очистки у р. Шкло. Проте, головою Яворівської міської ради Венгеряком І.С. заходи відповідного впливу не вживаються.

Яворівською міською радою також не вживаються заходи щодо раціонального використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів: заходи щодо обмеження, тимчасової заборони діяльності підприємств та інших об’єктів в разі порушення вимог водоохоронного законодавства в межах своєї компетенції, що є порушенням вимог ст.10 Водного кодексу України.

За фактом виявлених порушень МКП «Яворівканал» Держекоінспекцією нараховані збитки. Міському голові Яворівської міської ради видані обов’язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *