ОСТАННІ НОВИНИ

ВАСУ визнав законним засідання Верховної Ради на вул. Банковій

|

Вищий адміністративний суд визнав законним засідання Верховної Ради (ВР) України на вул. Банковій 6-8. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ВАСУ.

Предметом судового розгляду були позовні вимоги про визнання протиправними дій ВР щодо проведення пленарного засідання 4 квітня 2013 р. в конференц-залі на вулиці Банковій.

Позивач вказав, що ВР порушила його права на участь в управлінні державними справами через народних депутатів, оскільки під час засідання 4 квітня були відсутні нардепи окремих політичних сил, які не брали участі в обговоренні законопроектів та внесенні до них змін, як це передбачено регламентом.

“Заслухавши сторін у справі, з`ясувавши обставини справи та перевіривши їх доказами, колегія суддів дійшла висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню”, – йдеться в заяві.

Суд визначив, що “станом на 4 квітня 2013 р. Верховна Рада України була правомочною, оскільки її кількісний склад відповідав законодавчо визначеному кількісному критерію”.

“Виходячи з наведеного, колегія суддів дійшла висновку, що проведення 4 квітня 2013 р. десятого пленарного засідання Ради за адресою вул. Банкова, 6-8, за наявності присутніх 244 народних депутатів України, відповідає вимогам законодавства України, що свідчить про те, що ВР була правомочна реалізовувати конституційно визначені повноваження, зокрема приймати закони, які можуть бути подані на підпис спікеру і, у разі їх підписання, у подальшому подані на підпис Президенту України відповідно до вимог законодавства України”, – йдеться в повідомленні.

Постанова Вищого адміністративного суду України є остаточною і оскарженню не підлягає.

Фото: Advocat

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *