ОСТАННІ НОВИНИ

Українська прем’єр-ліга може втратити два футбольні клуби

|

Луганська «Зоря» може втратити місце у футбольній УПЛ через проблеми з базою. Також через фінансові проблеми ризикує припинити своє існування ФК «Кривбас» (Кривий Ріг), пишуть Коментарі.

Одним з головних критеріїв отримання ліцензії УПЛ є наявність у команди своєї основи, або бази, яку вона орендує. Однак футбольну базу яку орендував футбольний клуб продали. Тож яка доля спіткає луганських футболістів – невідомо. Про це в коментарі радіо «ПульсFM» розповів директор футбольного клубу «Зоря» Сергій Рафаїлов.

«Ми не знали про те, що вона була виставлена ​​на продаж. Нам могли б і повідомити, оскільки ми були її орендарями, ми її утримували. Якби не «Зоря», я думаю, там каменя на камені за ці всі роки не залишилося б», – зауважив Рафаїлов.

Окрім того через фінансові проблеми ризикує припинити своє існування ФК «Кривбас».

Гравці команди повідомили, що три місяці не отримують зарплату. У листі до керівництва клубу вони вимагали погасити заборгованість протягом десяти днів. Крім того, на базі «Кривбасу» через борги відключили газ, гарячу воду і погрожують відключити електрику.

«Фінансування припинено повністю, – сказало виданню «Сьогодні» джерело в криворізькому клубі.

За інформацією джерела вкрай малоймовірний, але теоретично можливий навіть такий варіант, що команда не з’явиться на два матчі і буде знята зі змагань. Але реальнішим є інший розвиток подій – «Кривбас» дограє чемпіонат, але через борги не отримує атестат на участь у наступному сезоні прем’єр-ліги.

Раніше президент «Кривбасу» Олександр Лівшиць стверджував, що криворізький клуб на 50% фінансується власником «Дніпра» Ігорем Коломойським. При цьому по відношенню до «Кривбаса» Лівшиць називав Коломойського спонсором і говорив, що без його допомоги «ми своїми силами клуб не потягнемо». У зв´язку з цим, до слова, у футбольних колах викликав подив той факт, що «Кривбас» у «Дніпра», який хоче грати в ЛЧ, відібрав на виїзді три очки. Тим часом незабаром після тієї гри з´явилася інформація, що Коломойський згортає фінансування «Кривбасу».

«У Коломойського проблеми з бізнесом, тому цілком логічно – навіщо йому футбол?» – каже джерело. Проте, за неофіційною інформацією, на 11 квітня запланована зустріч головного тренера «Кривбасу» Олега Тарана з Коломойським, від якої в клубі таки чекають результат – грошей.

Фото: ФК «Кривбас»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *