ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартувала ХІ літня універсіада України з шахів

|

Сьогодні в актовій залі НУ «Львівська політехніка» відбулось урочисте відкриття XI літньої універсіади України з шахів. Мер Львова побажав спортсменам перемог та вручив подяку Марії Музичук, чемпіонці світу з шахів, інформує прес-служба Львівської міськради.

 «В цьому залі відбувається надзвичайно важлива подія не тільки для «Львівської політехніки», а й для міста Львова. Нам приємно, що сьогодні оргкомітет вибрав актову залу «Львівської політехніки» для проведення універсіади України з шахів. Рівень цього турніру визначається рівнем учасників. Бажаю перемог, тим більше, що команди сильні», – зазначив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

XI літня універсіада України з шахів триватиме на Львівщині до 12 квітня. Участь у змаганнях візьмуть 120 представників вищих навчальних закладів усіх областей України. Серед учасників видатні українські шахісти – чемпіонка світу з шахів Марія Музичук, 4-та у світовому рейтингу шахісток, міжнародний гросмейстер Ганна Музичук, срібний призер всесвітньої Універсіади Кравців Мартин.

Учасники змагатимуться у трьох видах програми, а саме з класичних шахів, з блискавичної гри та швидких шахів.

Нагадаємо, 12 березня в Казахстані у місті Астана завершився IV командний Чемпіонат світу з шахів серед жінок. Збірна України у складі Ганни Ушеніної, Марії Музичук, Катерини Лагно, Наталії Жукової та Інни Яновська-Гапоненко вперше стали чемпіонками світу з шахів.

Уродженка міста Стрий Львівської області, студентка третього курсу Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук отримала звання «Заслужений майстер спорту України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *