ОСТАННІ НОВИНИ

Українська «Вікіпедія» б’є світові рекорди популярності

|

За підсумками березня 2013 року «Вікіпедія» українською мовою є першою у світі за темпами зростання популярності серед найбільших «Вікіпедій». Про це повідомляє Коментарі з посиланням на «proIT»  з посиланням на прес-службу «Вікімедія Україна».

За минулий місяць в українській «Вікіпедії» було переглянуто 83,5 мільйонів сторінок, що на 76% більше, ніж у березні 2012 року. У першій світовій п’ятірці за швидкістю зростання відвідуваності також «Вікіпедії» арабською (+64%), в’єтнамською (+52%), російською (+48%) і турецькою (+47%) мовами.

Українська «Вікіпедія» в березні досягла ще одного рекорду – вперше за показником кількості переглянутих сторінок вийшла на 18 місце серед 285 світових «Вікіпедій» різними мовами.

За кількістю статей (більш ніж 438 тис) українська «Вікіпедія» перебуває на 14 місці у світі. Редагувати Вікіпедію і створювати в ній нові статті може кожен, хто має доступ до інтернету. У березні хоча б одну правку зробили 2200 осіб, з них 700 людей зробили більше п’яти змін, і 150 – понад 100 змін. За місяць створено 4416 нових статей (у середньому 143 за день). Розрив з в’єтнамською «Вікіпедією», яка на 13 місці, за місяць зменшився на 3316 статей.

На думку генерального директора Асоціації підприємств інформаційних технологій України і виконавчого директора ГО «Вікімедіа Україна» Юрія Пероганича «Об’єктивні показники української «Вікіпедії» свідчать про те, що Україна входить до двадцятки найбільш передових країн світу станом розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та інформаційного суспільства. Міжнародні рейтинги є потужним інструментом маркетингу країн, а занижені показники України в цих рейтингах є наслідком використання в них недостовірних або застарілих даних».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *