ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина повинна розробити програму для захисту с/г від погодних катаклізмів – Баран

|

Щоб захистити виробників, особливо дрібного господарства, від погодних катаклізмів на кшталт цьогорічної затяжної зими, Львівщині потрібно розробити власну сільськогосподарську програму обласного значення. У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради, член комісії з питань розвитку села та АПК Олег Баран. Про це повідомляє його прес-служба.

«Цьогорічна погода показала, що потрібно більше уваги приділяти підтримці дрібних сільськогосподарських товаровиробників. Якщо великий товаровиробник, як правило, себе страхує, то дрібний – ні», – каже депутат.

Відтак, від погодних стрибків дрібні виробники особливо потерпають. «У такій ситуації потрібно було б створити програму для захисту, перш за все, дрібного виробника на рівні обласного бюджету, яка мала б у своєму розпорядженні певну суму коштів для відшкодування селянам, при потребі, їхніх збитків», – підкреслив Олег Баран.

За його словами, мова йде про своєрідний фінансовий фонд, який розрахований переважно на дрібного сільськогосподарського виробника. Якщо надзвичайних погодних ситуацій не трапиться, кошти можна скеровувати у вигляді дотацій на потреби селян. “Це не мають бути колосальні суми. Ні. Ми говоримо перш за все про первинну підтримку дрібного виробника у випадку потреби. Ми називаємо АПК одним із основних секторів економічного розвитку як Львівщини, так і України загалом. Тож наше завдання не просто говорити, а реально допомагати агропромисловому сектору”, – підсумував експерт.

Відтак, депутат уже найближчим часом скерує відповідний лист щодо потреби у розробці такої програми до управління сільського господарства ЛОДА. «Працювати над таким документом потрібно спільно із депутатським корпусом та дрібними товаровиробниками», – підкреслив Олег Баран.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *