ОСТАННІ НОВИНИ

У 2013 році на Львівщині відбулось 124 продовольчих ярмарки

|

Упродовж січня-березня 2013 року на території Львівської області відбулось 124 продовольчих ярмарки з реалізації сільськогосподарської продукції, під час яких реалізовано 605,4 тонни продукції на суму 3,8 млн. гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як повідомляють у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, в області продовжуються робота з організації та проведення ярмаркових заходів з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, за участю переробних підприємств, сільськогосподарських товаровиробників, особистих селянських і фермерських господарств.

Учасники ярмарків забезпечуються місцями та належними умовами для торгівлі, а також користуються пільгами зі сплати за оренду торгового місця, що дозволяє знизити ціну на представлену ними продукцію.

Аналіз цінових спостережень засвідчує, що рівень роздрібних цін на ярмарках, які відбулися, є нижчими на 10-15 % від середніх цін, які склалися в торгових мережах та на ринках області в цілому.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку, для застереження необґрунтованого зростання цін, у зв’язку з підвищенням попиту на сільськогосподарську продукцію перед Великодніми святами, в області планується організувати проведення передсвяткових Великодніх ярмарків, де покупці матимуть можливість придбати сільськогосподарську продукцію та продукти її переробки за цінами виробника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *