ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нецензурного “Павліка Морозова” покажуть на Благовіщення

|

7 квітня у Львівській філармонії пройде вистава епічної трагедії «Павлік Морозов» за п’єсою найпопулярнiшого i водночас найскандальнішого українського драматурга і художника Леся Подерв`янського. Як вказано у повідомленні Львівської філармонії, на прем’єрі вистави буде присутній автор п’єси.

Сам автор п’єси і  художник-постановник Лесь Подерев’янський так коротко представив цей мистецький витвір: «Ми з Кротом (режисером  Андрієм Крітенком) вже колись працювали  разом (вистава  «Оргія» за п`єсою Лесі Українки). Нам подобається спільна творчість і наша дружба, а головною мотивацією нашої роботи є задоволення від процесу. Ми вже давно хотіли зробити в цій країні щось таке, щоб зі стін лайно посипалося. І коли Анатолій Димчук, галерист і куратор сучасного мистецтва, зробив нам пропозицію поставити «Павліка Морозова», ми з радістю погодилися. Ми вважаємо, що така країна, як наша — багато в чому ще відстала, переповнена, незважаючи на двадцять років незалежності, рептильними совковими міфами. – А ще інколи треба мати мужність подивитися на себе в дзеркало, щоб зрозуміти, хто ми, що ми, і що робити. А шокуюче і брутальне сучасне мистецтво має нам усім у цьому допомогти». 

П’єса «Павлік Морозов» написана 18 років тому. Перша прем’єра вистави «Павліка Морозова» у постановці театру «КРОТ» відбулася 2011 року у Києві. У виставі звучать пісні Максима Добровольського.

Головні ролі виконують: український журналістгромадський та політичний діячактор Микола Вересень; український співак, артист, лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа; український актор Сергій Калантай; український актор та композитор Євген Капорін; актор Київського театру «Колесо» Олег Примогенов; актриса театру і кіно  Олена Репіна; український актор Сергій Солопай та інші. П’єса на три дії триває без антракту. У виставі використовується ненормативна лексика, тому має вікове обмеження – до 21 року вхід заборонено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *