ОСТАННІ НОВИНИ

Хруставчук обіцяє висвітлювати проблематику торгівлі людьми у ЗМІ

|

З питань запобігання торгівлі людьми управління сім’ї та молоді департаменту з питань освіти, науки, сім`ї та молоді Львівської облдержадміністрації співпрацює з громадськими організаціями, зокрема з Західноукраїнським центром  «Жіночі перспективи», Асоціацією практикуючих психологів Львівської області, Регіональним центром соціальної адаптації, Дівочим клубом «ЮНКА», Комісією  УГКЦ у справах мігрантів та ін. Ми готові до співпраці з усіма громадськими організаціями, які прагнуть працювати у даному напрямку. Про це розповів начальник управління сім’ї та молоді департаменту з питань освіти, науки, сім`ї та молоді Львівської облдержадміністрації Богдан Хруставчук.

«Загалом на заходи по виконанню Закону України «Про протидію торгівлі людьми» у 2013 році управлінням сім’ї та молоді передбачено 18 000 грн: на проведення ряду інформаційних, освітньо-виховних та науково методичних заходів у сфері протидії торгівлі людьми», – розповів Б.Хруставчук.

Він також нагадав, що Закон України  «Про протидію торгівлі людьми» було прийнято лише у вересні 2011 року, а до прийняття Закону допомогу постраждалим в Україні надавали лише міжнародні та громадські організації. Саме тому досвід громадських організацій вкрай необхідний, для того, щоб ефективно працювати у сфері протидії торгівлі людьми.

 «Представники галузі сім’ї та молоді братимуть участь у заходах щодо запобігання торгівлі людьми, які проводяться Західноукраїнським центром “Жіночі перспективи”, Міністерством соціальної політики України, Міжнародними організаціями праці та міграції», – цитує чиновника прес-служба управління.

Зокрема Б.Хруставчук розповів, що вже цього місяця у Львові відбудеться конференція “Ефективне попередження торгівлі людьми серед груп ризику у молодіжному середовищі, а саме: випускників шкіл-інтернатів та дитячих будинків”. Також протягом року управління долучатиметься до проведення круглих столів, тренінгів, семінарів, бесід, лекцій для представників  державних структур, органів місцевої влади, неурядових організацій, які працюють в сфері надання захисту особам, що постраждали від торгівлі людьми та для учнівської і студентської молоді.

«Одним з важливих напрямків роботи з питань запобігання торгівлі людьми є підвищення рівня обізнаності громадян. Тому наше управління долучиться до  розробки та видання інформаційних брошур з  переліком організацій та установ області, які надають допомогу постраждалим. Також ми обов’язково висвітлюватимемо проблематику торгівлі людьми у ЗМІ», – зазначив Богдан Хруставчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *