ОСТАННІ НОВИНИ

Через морози Україна може залишитись без абрикосів та винограду

|

Стан плодових культур і винограду після березневих морозів призвело до загибелі до 90% квіткових бруньок і загрожує зниженням врожаю до 40%. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства, передає УНН.

За даними Мінагрополітики, переважна більшість плодових і ягідних насаджень в Україні перебуває в задовільному стані. Виявлені пошкодження в більшості регіонів істотно не вплинуть на врожайність плодових культур.

Виняток становлять насадження абрикоса в зоні Степу та в Криму, де їх продуктивність може знизитися відповідно на 30-60%.

У степовій зоні генеративні бруньки плодових культур частково пошкоджені низькими температурами у яблуні до 10%, груші до 15%, у персика, залежно від сорту, від 15% до 30%, у абрикоса до 40%, черешні до 15%, вишні до 10%.

У Криму у яблуні та груші пошкоджень генеративних бруньок не відзначено, у черешні, сливи і вишні пошкодження до 5%, персика до 15%, у абрикоса від 70 до 80%.

Різкий перепад температури повітря 22 березня став причиною загибелі 80-90% квіткових бруньок абрикоса, що може призвести до зниження врожаю на 20-40%. Відсоток втрат буде значно відрізнятися в залежності від рельєфних особливостей місцевості.

Як повідомлялося раніше, за словами аграрного експерта асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Тараса Висоцького, на Півдні України через примерзання плодових садів може впасти врожай вишень, черешень та абрикосів на 20-25%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *