ОСТАННІ НОВИНИ

На малій батьківщині президента побили голову місцевої «Свободи»

|

Сьогодні близько 15:00 в Єнакієвому на Донеччині невідомі вчинили напад на голову місцевої організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Дмитра Глазунова, повідомляє прес-служба партії.

Як вказано у повідомленні, на Глазунова напали саме в той час, коли націоналісти планували розпочати акцію «За чисте довкілля» біля заводоуправління Єнакіївського металургійного заводу.

Про проведення акції, початок якої було заплановано на 15:00 і в якій мав взяти участь народний депутат-свободівець Михайло Блавацький, було повідомлено місцеву владу. Проте після свободівців на проведення на цьому ж місці о 14:30 власної акції заявку до міської ради подали місцеві «регіонали».

Близько 15-ї години активісти ВО «Свобода» почали збиратися поблизу управління металургійного заводу задля проведення акції протесту проти забруднення довкілля, до якого призводить робота цього підприємства. Водночас до голови Єнакієвської  міської організації ВО «Свобода» Дмитра Глазунова, який перебував на цьому місці, підійшли невідомі молодики зі словами: «Іді сюда – нам нада пагаваріть!». «Братки» почали бити націоналіста – Дмитрові розбили носа.

Напад на свободівця намагалася зафіксувати на фото активістка «Свободи» Тетяна, проте зловмисники розбили камеру дівчини. Було також розбито і фотоапарат керівника прес-служби Донецької обласної організації ВО «Свобода» Дмитра Чернявського.

Напад на Дмитра Глазунова стався в той час. коли він говорив по телефону з головою Донецької обласної організації ВО «Свобода» Ігорем Славгородським, який перебував неподалік місця інциденту. Саме Ігорю Славгородському і вдалося припинити дії нападників.

Коментуючи напад на голову Єнакієвської «Свободи», Ігор Славгородський зазначив: «Очевидно, що це була свідома провокація для того, щоби зірвати нашу акцію. Мітинг ми планували провести у зв’язку з тим, що Єнакіївський металургійний завод надзвичайно забруднює довкілля в місті – в Єнакієвому дуже забруднене повітря, людям немає чим дихати. Але оскільки завод належить Ахметову, то «регіонали» в будь-який спосіб намагаються перешкоджати активістам у проведенні протестних акцій. Вочевидь, сьогоднішня провокація мала місце не без їхньої ініціативи».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *