ОСТАННІ НОВИНИ

Світ вимагає відтермінувати введення мита на автомобілі або його скасувати

|

Євросоюз, США і Японія зажадали від України або відстрочити вступ в силу рішення про введення спецмита на імпортні легкові автомобілі в розмірі 6,46% і 12,95% в залежності від об`єму двигуна або скасувати це рішення. Про це заявили представники цих держави на засіданні Ради з торгівлі товарами Всесвітньої торгової організації (WTO) (Council for Trade in Goods), яке відбулося 25 березня 2013 року, повідомили УНН у Всеукраїнській асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

“Прийнятим рішенням Україні було запропоновано надати членам СОТ всю суттєву інформацію і провести консультації до введення мит”, — йдеться в повідомленні.

З точки зору Ради то торгівлі товарами СОТ, Україна грубо порушила ст.12 Угоди про гарантії СОТ, яке зобов’язує всіх членів організації повідомляти Комітет по митах, не тільки про початок спецрозслідування, але і про його проведення, результати, а також про плани ввести такі спецмита.

“Україна ж, як заявила Японія та інші країни, поінформувала лише про початок спецрозслідування і не інформувала про свої наміри ввести спецмито, чим грубо порушила правила СОТ (не провела попередніх консультацій до введення спецмита)”, — зазначають у ВААІД.

Нагадаємо, що в четвер 14 березня поточного року в газеті “Урядовий кур’єр” № 48 (4934) було опубліковано повідомлення про введення спецзаходів стосовно імпорту легкових автомобілів в Україну через 30 днів.

Спеціальне мито буде встановлюватись в залежності від робочого об’єму циліндрів двигуна — понад 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см у розмірі 6,46%, понад 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см у розмірі 12,95%.

Рішення було прийнято Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі на підставі розгляду Заяви Асоціації українських автомобілевиробників “Укравтопром”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *