ОСТАННІ НОВИНИ

Раді пропонують щорічно витрачати 1,4 млн на пенсії зекам

|

Верховній Раді рекомендують схвалити призначення пенсій засудженим під час відбування покарання. Дана ініціатива обійдеться бюджету в 1,4 млн грн на рік.

Про це йдеться в законопроекті, текст якого мають «Коментарі» і яким пропонується внести зміни до ст.122 Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо призначення пенсії засудженим).

Автор законопроекту – нардеп від «Батьківщини» Володимир Бондаренко – пропонує дозволити пенсіонерам , що відбувають покарання, реалізувати своє право на оформлення та отримання пенсії під час перебування у виправних установах України.

Також пропонується забезпечити в´язням можливість звертатися за призначенням пенсій до органів Пенсійного фонду через особистого представника за нотаріальним дорученням або через представників підрозділу Пенсійного фонду, який працює в регіоні, де знаходиться виправна установа.

«Кошти на такі відрядження представників Пенсійного фонду передбачається відшкодовувати у порядку і розмірах, визначених Кабінетом Міністрів за рахунок отриманих пенсій особами, які відбувають покарання», – наголошується в проекті закону.

Зазначимо, за даними Мінсоцполітики, в установах виконання покарань знаходяться 2797 осіб, які не отримують пенсію. За прогнозом Міністерства економіки, на виплату пенсій засудженим щорічно буде потрібно близько 1,4 млн грн. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *