ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра уряд спробує витрусити кредит з МВФ

|

Місія МВФ в середу прибуде в Україну для продовження переговорів про укладення нової угоди стенд-бай. Про це раніше повідомили в київському офісі Фонду з посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра, передає УНН.

Місія працюватиме в Україні з 27 березня по 10 квітня. Очолить місію Крістофер Джарвіс.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні в першій половині лютого і обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем´єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду 10 млрд дол., що дозволить йому зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько 6 млрд дол.

Останній Меморандум між Україною та МВФ був підписаний влітку 2010 року. Тоді фонд відкрив для Києва нову програму фінансування на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Проте Україні вдалося отримати лише перші два транші кредитів за цією програмою на суму трохи більше 3-х млрд доларів. Програма була призупинена через те, що Україна не виконала вимоги МВФ.

У 2012 році платежі України МВФ були рекордно великими від 1994 року – Київ повернув фонду 3,74 млрд доларів. Проте платежі 2013 року мають бути ще більшими – Україна має повернути МВФ близько 5,8 млрд доларів, що робить питання про відновлення співпраці ще нагальнішим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *