ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи просять небайдужих підгодовувати лелек та бездомних тварин

|

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області звертається до всіх з проханням не залишатись байдужими до ситуації, в якій, у зв’язку з погодними умовами, опинились птахи та бездомні тварини. І якщо бездомні собаки чи кішки в небезпечних ситуаціях все ж таки підходять до людей, то лелеки виявляють обережність. Однак, у пошуках їжі вони все ж таки прилітають у ті місця, де можна знайти відходи людського харчування – смітники, що розташовані за межами населених пунктів, водоймища. Про це повідомляє прес-служба ДУОНПС у Львівській області.

Держуправління постійно здійснює моніторинг ситуації щодо стану популяції лелек,  які прилетіли з теплих країв. Зокрема на території очисних споруд Львівського водоканалу виявлена популяція білих лелек у кілька десятків особин. Головою Західноукраїнського орнітологічного товариства Андрієм Бокотеєм сьогодні зранку, 25 березня, було проведено обстеження популяції цих птахів, що зосереджені в районі водоочисних споруд Львова. За словами науковця-орнітолога суттєвої загрози лелекам немає, тварини почуваються добре, так як водойми не покрилися льодом, птахи здатні відшукати для себе поживу. Як запевняють орнітологи, у ці дні лелек можна підгодовувати різноманітною натуральною без прянощів їжею. Найкращою підкормкою для лелек можуть бути дрібні шматочки несолоного, сирого м’яса та риби. 

Зважаючи, що ЗМІ ретельно збирають всі повідомлення про місце розташування зграй лелек та інформують про це громадськість, зробити важливу й корисну справи для підтримки та збереження цих вірних нашій землі птахів — лелек, під силу багатьом.

Держуправління також звертається до керівників підприємств, організацій, які мають у своєму розпорядженні транспорт, віднайти кілька літрів пального для здійснення доставки корму цим птахам.

Фото: ПАТ “Львівобленерго”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *