ОСТАННІ НОВИНИ

Допомогу при народженні дитини збільшать до 31 тисячі гривень

|

Кабмін планує збільшити розмір допомоги при народженні першої дитини до 31 тис. грн. Про це під час відеоконференції в Кабміні повідомив заступник міністра фінансів Сергій Рибак, пише ТСН.

“В цьому році одноразова допомога при народженні дитини буде сягати майже 31 тис. грн, на другу вона складе майже 62 тисячі. Майже 124 тисячі вона буде при народженні третьої дитини”, – зазначив Рибак.

Це стало можливим завдяки збільшенню витрат на соціальні потреби у держбюджеті на цей рік. Заступник міністра також повідомив, що індекс прожиткового мінімуму цього року планується в 1,5 рази більше, ніж індекс інфляції. “Індекс інфляції ми прогнозували на рівні 4,8%, прожитковий мінімум – 6,9%, що у 1,5 рази більше, ніж зростання інфляції. Ми намагаємося збільшувати приріст соціальних стандартів”, – підкреслив Рибак. Він також розповів про інші соцзатрати, закладені у бюджет на цей рік. Наприклад, субвенція із забезпечення грошима сімей з інвалідами 1 і 2 груп в цьому році зросла в 2,6 рази (майже до 650 млн грн), а допомога ветеранам складе 300 млн грн.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *