ОСТАННІ НОВИНИ

Власенко захищає своє депутатство в Європейському суді

|

Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко подав скаргу до Європейського суду з прав людини щодо рішення Вищого адміністративного суду України про дострокове припинення його депутатських повноважень. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у Києві, інформує прес-служба «Батьківщини».

«Сьогодні ми відправили документи до Європейського суду з прав людини, а також доповнили скаргу Юлії Тимошенко в частині вчинення тиску не тільки на неї, а й на її захист, на людей, які забезпечують її спілкування з зовнішнім світом. Зокрема, йдеться і про Григорія Немирю та Євгенію Тимошенко», – повідомив Сергій Власенко.

Він уточнив, що під час дострокового припинення його депутатських повноважень було порушено Європейську конвенцію з прав людини у частині того, що держава зобов’язана забезпечувати прозорі вибори та не має права впливати на результати волевиявлення громадян».

Він також висловив упевненість, що через доповнення до скарги Юлії Тимошенко Європейський суд з прав людини прийме це до уваги та оголосить своє рішення найближчим часом.

«Я дуже сподіваюсь, що це пришвидшить розгляд скарги Юлії Тимошенко. Але це палка з двома кінцями. Євросуд зобов`язаний перевіряти ці дані, які є. І через те, що ми постійно їх додаємо, забирається час», – пояснив С. Власенко.

Він також нагадав, що Голова Європейського судузправ людини Дін Шпільман на прес-конференції 24 січня уже заявляв, що рішення щодо справи Юлії Тимошенко практично готове.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *