ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині організовують нічне чергування біля пам’ятників національних героїв

|

Львівська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” організовує охорону пам’ятників Героям України Степанові Бандері, Романові Шухевичу та іншим героям національно-визвольної боротьби на Львівщині. Таке рішення ухвалено у зв’язку з нещодавніми актами вандалізму над пам’ятниками українських героїв у Білогорщі поблизу Львова та в Стрийському районі. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

“Низка актів вандалізму, які зафіксовано впродовж двох минулих діб, свідчать про сплановану акцію, – зазначила голова Львівської обласної організації ВО “Свобода”, народний депутат України Ірина Сех. – Вандали мали на меті не тільки сплюндрувати пам’ятники національним героям, а принизити українців. Цілком можливо, що злочинці на цьому не зупиняться. Тому наша організація вирішила організувати нічні чергування в найважливіших місцях, пов’язаних з національною пам’яттю”.

Чергування біля пам’ятників розпочнеться сьогодні. Відбуватиметься воно нічний час – із 23.00 до 7.00. Охорону забезпечуватимуть зусиллями партійного членства та симпатиків “Свободи”.

Нагадаємо, що в ніч на 6 березня  у Волі-Задеревацькій на Стрийщені  було пошкоджено меморіальну таблицю  та пам’ятник Степанові Бандері, а в ніч на 7 березня – барельєф Романові Шухевичу в Білогорщі, біля Львова.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *