ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська “Батьківщина” відновить пошкоджений пам’ятник Бандері

|

Пам’ятник Степанові Бандері та меморіальну дошку з барельєфом провідника ОУН понищили ненависники України, які зневажають нашу країну та її національних героїв”, заявив народний депутат України, лідер Львівської “Батьківщини” Роман Ілик. Про це інформує прес-служба політика.

“Вимагаємо від правоохоронних органів розслідувати злочин, знайти та покарати вандалів, які вчинили розбій на території музею-садиби провідника українських націоналістів. Події, які стались 6 березня у селі Воля-Задеревацька на Стрийщині, шокували та сколихнули місцевих жителів – вперше у селі, де проживав український герой, поглумились над пам’ятними знаками у його музеї-садибі”, – каже Роман Ілик.

Водначас опозиційний політик запевнив, що “Батьківщина” відновить понищене вандалами обличчя Степана Бандери: взяти під особистий контроль розслідування цього злочину, відновити пам’ятник та меморіальну дошку виявив готовність народний депутат України фракції “Батьківщина” Віктор Швець, який уже багато років працює у Стрийському окрузі.

Як розповіла директор музею-садиби Оксана Бандера-Піжик, пошкодження погруддя та меморіальної дошки працівники музею виявили вранці 6 березня. “І на пам’ятнику, і на дошці, було пошкоджено обличчя Степана Бандера. Зокрема, на пам’ятнику ми виявили загалом п’ять слідів від ударів. Пам’ятник зроблено з мармуру, покрито бронзою, тому зловмисникам було важко завдати пошкоджень. А от меморіальну дошку із барельєфом було пошкоджено більше”, – розповіла директор музею.

За словами Оксани Бандери-Піжик, поруч із музеєм працівники знайшли і “знаряддя” злочину – його передали правоохоронцям. “Ми сподіваємось, що зловмисників знайдуть якнайшвидше. Переконана, місцеві мешканці не причетні до того, що сталось. Цей злочин могли вчинити люди, які зневажають все українське”, – переконана Оксана Бандера-Піжик.

Фото: прес-служба Романа Ілика 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *