ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям хочуть збільшити відпустку на чотири дні

|

Депутати хочуть збільшити тривалість щорічної мінімального оплачуваної відпустки до 28 днів, повідомляє ТСН. Нардепи Андрій Павловський і Олександр Турчинов вважають, що мінімальна тривалість оплачуваної щорічної відпустки в Україні (24 календарних дні), що не відповідає європейським стандартам трудового права.

Аби виправити цю ситуацію, вони зареєстрували проект № 2452, яким передбачено внести зміни в ст. 75 Кодексу законів про працю України, ст. 6 Закону “Про відпустки”. Право на справедливі умови праці, відповідно до частини 3 статті 2 Європейської соціальної хартії передбачає встановлення щорічної оплачуваної відпустки тривалістю не менше чотирьох тижнів.

Крім того, для деяких категорій працівників: – зайнятих на підземних гірничих роботах та в розрізах, кар`єрах і рудниках глибиною150 метріві нижче мінімальна тривалість оплачуваної щорічної відпустки встановлюється на рівні 32 календарних днів; – промислово-виробничого персоналу вугільної, сланцевої, металургійної, електроенергетичної промисловості, а також зайнятому на відкритих гірничих роботах, на роботах на поверхні шахт, розрізів, кар`єрів і рудників, на будівельно-монтажних роботах у шахтному будівництві, на транспортуванні та збагаченні корисних копалин, воєнізованому особовому складу гірничорятувальних частин відповідним чином збільшується до 32 календарних днів максимальна тривалість оплачуваної щорічної відпустки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *