ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновник міської ради відкидає звинувачення захисників тварин

|

Ветеринарний лікар департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олег Юзьків відкидає звинувачення з боку захисників тварин щодо зловживання ним посадовими повноваження, а також заперечує той факт, що він погрожував міліцією, судом та штрафом львів’янці, яка опікується безпритульними котами.

Зокрема, у коментарі «Львівському порталу» О.Юзьків розповів, що до них надійшла скарга від громадянки про те, що її сусідка почала підгодовувати біля під’їзду котів, яких розвилось уже біля 30 штук. У скарзі також зазначалось, що коти облюбували собі місце у підвалі будинку, з якого уже тхне їхніми екскрементами. Також жінка поскаржилась, що через котів у підвалі розвелись блохи, які потрапляють у квартири на першому поверсі. А у дітей з будинку з’явились глисти і лишаї, у деяких проявилась алергія.

«Була ще одна заява від мешканців будинку на цю ж опікунку котів про те, що жінка щодня годує тварин сирим м’ясом із кістками. Рештки нез’їдженого корму їдять щурі, які власне через це і розвелись. Вони також написали, що санепідемстанція не може провести дератизацію, бо у підвалі живуть коти. Також у цій скарзі було зазначено, що коти кидаються на людей, тому люди просили нашої допомоги, оскільки комунальники нічого не могли зробити», – розповів Олег Юзьків.

Відтак, маючи дві скарги від львів’ян, за словами ветлікаря міста, була створена тимчасова комісія, до якої входили два ветлікарі (один з яких О.Юзьків – ред..), представники ЛКП «Левандівка» та двоє мешканців будинку. За словами Олега Юзьківа, 19 лютого комісія провела перевірку приміщення під’їзду та підвалу.

«Під час обстеження наша комісія виявила, що доступ підвалу обмежений, а також виявила лише 8 котів. Характерний запах був відсутній, сліди фекалій та вовни також були відсутні, бліх не виявлено, підвал був чистий. Ми попросили працівників ЛКП забити ще вікна у підвал, щоб коти не мали туди доступу. А з опікункою котів ми провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, під час якої її попросили не годувати котів біля під’їзду, бо через це скупчується їх велика кількість. Жінка сказала, що буде дотримуватись нашого прохання. Також хочу зазначити, що перед тим як я розмовляти з опікункою, документи я їй показав, тому не розумію з чого виникла ця ситуація. А про штраф у розмірі 1 тис грн. їй говорили працівники ЛКП «Левандівка», а не я», – розповів ветлікар міста.

Олег Юзьків також додав, що буквально через тиждень опікунка котів записалася на прийом до начальника департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. На прийом жінка мала прийти 25 лютого, але вона так і не прийшла.

«Я в свою чергу підготував інформаційну записку, відклав усі свої справи, прочекав її, але вона не прийшла. Хочу вас запевнити, що з мого боку ніяких фактів порушень не було, цю ситуація просто роздули захисники тварин, які не були присутні під час того, як працювала наша комісія», – сказав чиновник.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *