ОСТАННІ НОВИНИ

НБУ не підтримує заборону валютних депозитів та 25% податок

|

Нацбанк не підтримує ініціативи щодо введення заборони на відкриття депозитів в іноземній валюті та оподаткування доходу від банківських вкладів. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

«Політика Нацбанку спрямована на стимулювання збільшення депозитної бази відповідно до світової практики. Так, лише за січень-лютий 2013 року приріст депозитів фізичних осіб становив близько 15 млрд гривень, що свідчить про зростання довіри до банківської системи», – сказано у повідомленні.

У регулятора заявили, що керівництво НБУ стурбоване політизацією суто економічних питань.

«На жаль, наведені вище ініціативи є наслідком недостатньо глибокого опрацювання питань, щодо яких пропонуються законодавчі новації. Нацбанк закликає політичних діячів ретельно аналізувати наслідки будь-яких законопроектів з питань банківської та фінансової системи, що вносяться до Верховної ради, і дотримуватися у своїй діяльності принципу однозначного пріоритету забезпечення стабільності фінансової системи країни», – повідомили у НБУ.

Нагадаємо, нещодавно депутат «регіонал» Євген Сігал запропонував Верховній раді заборонити банкам залучати вклади громадян в іноземній валюті та ввести 25% податок на доходи за депозитами фізосіб.

 

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *