ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати домагалися зниження вартості робіт на 30%

|

Після депутатського огляду об’єктів, кошти на ремонт яких передбачалось з міського бюджету, вартість робіт вдавалось зменшити щонайменше на 30%. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

«Минулого року представники комісії навідались на практично всі об’єкти, на які передбачалися кошти з резервного фонду. Йдеться про аварійні об’єкти. І, зокрема, зусиллями члена комісії Ігоря Корсуна, який є фаховим будівельником та вміє читати проектно-кошторисну документацію, практично по всіх об’єктах сума видатків була знижена на 30%. Він реально показав, де йде перебільшення, вказав скільки коштує дерево на опалубку, скільки бетону потрібно на певний об’єм робіт. В результаті обстеження та розмови з розпорядниками коштів вдалось зменшити витрати. Це стосувалось об’єктів на вулиці Джерельній, аварійної ситуації підпірної стінки в лікарні на вулиці Ужгородській, пандуса в дитячій лікарні на Орлика. Також виявили, де роботи неякісно зроблено або не відповідають проектно-кошторисній документації. Таких випадків є багато: будинок школярів на вул. Вахнянина і проблеми з музеєм Пінзеля», – розповів Я.Самагальський.

За його словами, в процесі роботи над бюджетом розвитку на цей рік депутати також намагаються виїжджати на місця й на власні очі побачити об’єкти, фінансування яких передбачається. «Потрібно детально вникати у такі проблеми. Тому щонайменше дивно, коли нам у понеділок дають бюджет розвитку зі списком об’єктів на 100 сторінок, а на четвер кажуть приймати. Вибачте, ми не Верховна Рада, щоб за 15 хвилин повним одобрямсом голосувати за такий серозний документ», – заявив він.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *