ОСТАННІ НОВИНИ

Догхантери продовжують труїти собак у Львові

|

Учора у Львові по вул Стрійській недалеко від супермаркету «Барвінок» догхантери знову потруїли собак. Цього разу їхніми жертвами стало двоє собак. Про це «Львівському порталу» розповів віце-президент Західноукраїнського товариства захисту тварин Юрій Микитюк.

За його словами, одна собака померла вдома, її труп господарі вже поховали. А інша померла біля бібліотеки, що знаходиться біля «Барвінку». Труп цієї собаки товариство має намір завтра відвезти на розтин у ветакадемію. «У зв’язку з реорганізацією вже як два тижні на кафедрі патанатомінії ветеринарної академії ім. Гжицького не проводять експертиз. Але ми вмовили працівників кафедри провести розтин тіла цього собаки», – розповів Ю. Микитюк.

Нагадаємо, це вже другий випадок у цьому році, коли догхантери потруїли псів. Перший випадок стався на початку лютого цього року. Тоді догхантери нагодували 12 псів у Стрийському парку протитуберкульозними ліками, від яких тварини помирали в муках. Тоді Галицький райвідділ міліції Львова розпочав розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України – знущання з тварин, вчинене із застосуванням жорстоких методів. Після чого правоохоронці затримали одного підозрюваного – 31-річного львів’янина, провели у нього обшук квартири, але нічого не знайшовши, відпустили його.

Як розповів «Львівському порталу» захисник тварин, на 31-річного догхантера вказали власники псів, яких було отруєно у парку. Багато людей засвідчує, що саме цього чоловіка бачили у різних частинах містах, коли він труїв собак.

«Правоохоронці відкрили кримінальну провадження проти цього догхантера, вона досі не закрита. Ця справа по факту отруєння 12 псів у Стрийському парку – є вже другою. Адже перша кримінальна справа була порушена минулого року, ще перед Євро-2012. Щоправда я не знаю, чи вона ще існує, бо не знаю чи сенс відкривати дві справи одночасно… Можливо ці справи вже об’єднали», – додав Юрій Микитюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *