ОСТАННІ НОВИНИ

Посли ЄС та США терміново просяться до Тимошенко

|

Посли ЄС та США повторно звернулися до МЗС України та президента Віктора Януковича з проханням терміново відвідати екс-прем`єра Юлію Тимошенко у Харкові. Про це повідомив у п’ятницю заступник голови партії “Батьківщина” Григорій Немиря.

За його словами, посли хочуть “пересвідчитися в тому, що обіцяне Януковичем виконується”, повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

У січні цього року посли ЄС та США вже зверталися до української влади з такою вимогою, але відповіді досі не отримали.

Немиря також повідомив, що він поінформував посла ЄС про порушення прав Тимошенко.

“Я поінформував посла Європейського Союзу Яна Томбінського про ситуацію, що склалася з огляду, зокрема, на те, що під час саміту Україна-ЄС 25 лютого у Брюсселі президент запевнив керівництво Європейського Союзу, що умови, в яких утримується тут у лікарні Юлія Володимирівна, будуть гуманізовані, і всі, хто має на це право, будуть зустрічатися з нею в людських умовах”, – сказав Немиря.

“Сьогодні ми бачимо, що навпаки відбувається не, так зване, покращення, а покращення за Януковичем, коли народним депутатам відмовляють не лише у зустрічі з Юлією Володимирівною, а навіть пересвідчитися в тому, чи виконані ті обіцянки, які президент давав у Брюсселі”, – наголосив політик.

Як повідомлялося, в п’ятницю народних депутатів не пустили на зустріч із Тимошенко. У Державній пенітенціарній службі заявили, що екс-прем`єр сама не захотіла прослідувати до кімнати побачень, щоб зустрітися з соратниками-депутатами.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *