ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на Львівщині планують передати громаді 17 комунальних гуртожитків

|

Відповідно до Закону України “Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012 –  2015 роки”, у Львівській області до 2016 року необхідно передати з державної у комунальну власність 59 гуртожитків. Так, в 2013 році в області планується передати 17 гуртожитків, в 2014 році – 20, в 2015-му – 14 гуртожитків. Про це повідомив директор ЖКГ, розвитку інфраструктури та ПЕК облдержадміністрації Ігор Цейтлін, інформує прес-служба ЛОДА.

За його словами, Законом передбачено затвердження програми передачі у власність  територіальних громад гуртожитків та залучення ресурсів державного бюджету, інших джерел фінансування, матеріально-технічних і трудових ресурсів територіальних громад та суб’єктів господарювання, у власності, управлінні або повному господарському віданні яких перебувають гуртожитки.

«Передача гуртожитків у власність територіальних громад здійснюється шляхом впровадження державної програми – законодавчого акта прямої дії, який не потребує прийняття низки підзаконних актів щодо механізмів її реалізації. Фінансування програми буде здійснюватися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, а також інших джерел фінансування», – зазначив І.Цейтлін.

Він також додав, що держава виділяє місцевим бюджетам кошти на заходи, пов’язані з прийняттям у комунальну власність гуртожитків, а саме: на виготовлення необхідної технічної документації, проведення капітального ремонту (дахів, внутрішньобудинкових мереж тепло-, водопостачання, водовідведення, електромереж та ліфтів).

«Органи місцевого самоврядування на підставі проектної документації та опосередкованої вартості робіт у регіоні розраховують необхідні обсяги фінансування. Місцеві програми враховують вартість капітального ремонту гуртожитків на підставі опосередкованої вартості робіт у даному регіоні, розраховану регіональними підрозділами Державного науково-дослідного і проектно-вишукувального інституту “НДІпроектреконструкція”, – розповів І.Цейтлін.

У результаті виконання програми у власність територіальних громад планується передати 59 гуртожитків, загальною  площею понад 100,0 тис. кв. метрів.

Загальний обсяг фінансування, передбачений за проектом регіональної програми, становить 60,0 млн грн, з них з державного бюджету – 30,0 млн грн, з місцевих бюджетів та інших джерел фінансування – 30, млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *