ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники можуть залишитьсь без сучасного бойового одягу та спорядження

|

У рамках реалізації міжнародних проектів у сфері безпеки людини Львівському державному університету безпеки життєдіяльності Держслужби з надзвичайних ситуацій передано сучасне пожежно-рятувальне обладнання. Подарунок надійшов від провідної європейської компанії, яка виготовляє вищезгадане спорядження та Центральної школи державної пожежної служби Польщі в місті Ченстухов. Зокрема, мова йде про 40 апаратів на стиснутому повітрі, деконтамінаціну кабіну, захисний спецодяг TYCHEM тощо. Про це повідомляє прес-служба ЛДУ БЖД.

Речник ЛДУ БЖД ДСНС України Антон Крук розповів, що дане обладнання та спецодяг вкрай необхідні рятувальникам, адже вони призначені для індивідуального захисту органів дихання пожежних-рятувальників, бойової роботи в хімічно-небезпечних зонах.

«Для визнання вантажу гуманітарною допомогою, відповідно до дарчого свідоцтва  №AW/099/2012 від 31 жовтня 2012 року, ми надіслали всі необхідні документи до Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України. Обладнання є досить коштовним та вкрай необхідним для здійснення рятувальних дій за призначенням. Наші колеги з Євросоюзу радо дарують нам такі необхідні речі, але виникли певні проблеми з розмитненням. Буде шкода, якщо обладнання доведеться повернути. Адже воно допоможе врятувати не одне людське життя»,- зазначив А.Крук.

Річ у тім, що звільнити гуманітарну допомогу від сплати мита може лише спеціальна комісія при Кабміні. Її ліквідували та передали відповідні повноваження Мінсоцполітики. Але досі профільне міністерство не вирішило організаційних питань. Тож одяг та навчальне приладдя так і не можуть потрапити до рятувальників. Добігає завершення терміну перебування допомоги в Україні.

«Президент України та уряд всіляко підтримують та сприяють держаній політиці у сфері цивільного захисту та розуміють важливість питань пов’язаних із забезпеченням безпеки наших громадян. Впевнені, що вищезгадане питання вирішиться у найближчі терміни», – висловив сподівання А.Крук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *