ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати будуть судитися із Садовим?

|

Депутати Львівської міської ради готові у суді довести законність прийняття ухвали щодо структури виконавчих органів міськради. Як відомо, сьогодні вони подолали вето міського голови на ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів». За подолання вето проголосувало 65 обранців.

Однак передувало голосуванню майже годинне обговорення, під час якого депутати закидали виконавчим органам та, зокрема, міському голові намагання ввести в оману міських обранців.

«Таке враження, що депутати втягнуті у гру в наперстки. Таємничі ухвали, незрозумілі пояснення…», – охарактеризував ситуацію депутат Юрій Кужелюк.

Справа в тому, що на розгляд було представлено відразу два проекти ухвал й на чисельні запитання, яку ж із них ветував міський голова, конкретної відповіді не було.

Варто зазначити, що міський голова не був присутній під час розгляду цього питання, що неабияк обурило депутатів. Вони наголошували, що власне мер висловив свої зауваження щодо ухвали і він мав би пояснити з чим саме не згоджується. Натомість доповідала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Її зауваження про те, що вказана ухвала прийнята з порушенням п.5 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» спростував Любомир Мельничук, голова комісії з депутатської діяльності та законності. За його словами, 7 лютого, на пленарному засіданні, коли приймалась ухвала про структуру, депутати повністю дотримались усіх норм чинного законодавства. «Виносити на розгляд ухвалу про структуру має право виключно міський голова. Він і виніс її на розгляд, після чого депутати висунули ряд зауважень до цього проекту й уже з цими зауваженнями проголосували ухвалу в цілому. Однак зараз з’явилось дві ухвали, хтось за нас підготував ще один проект цієї ухвали й намагається вести депутатів в оману. Необхідно провести службове розслідування, звідки час від часу з’являються нізвідки якісь проекти ухвал», – зазначив Л.Мельничук.

Після цього обговорення ухвали носило суто юридичний характер. Специфічні нюанси щодо право чинності з’ясовували Л.Мельничук та Г.Пайонкевич. Як пояснив згодом «Львівському порталу» Л.Мельничук, ці нюанси необхідно було з’ясувати саме під час пленарного засідання, запис якого ведеться, аби потім мати потрібні докази у суді. «Готується підґрунтя для судового процесу», – наголосив він і висловив припущення, що після подолання вето, міський голова подасть до суду, щоб визнати ухвалу недійсною. «Ми готові відстояти її законність», – наголосив Л.Мельничук.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *