ОСТАННІ НОВИНИ

Мер міста нагородив львівських призерів Зимових Спеціальних Олімпійських Ігор

|

Сьогодні, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з призерами Всесвітніх Зимових Спеціальних Олімпійських ігор-2013, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 28 січня до 5 лютого у місті Пхьончанг, що у Південній Кореї, проходили  Всесвітні Зимові Спеціальні Олімпійські Ігри. Участь взяли збірні команди зі 111 країн світу. На цих змаганнях збірну України представляли 6 спортсменів, серед яких 3- львів’яни. Львівські спортсмени принесли в українську скарбницю 5 медалей: 3 золоті та 2 срібні. Тренером спортсменів є Юрій Байцар, майстер спорту, тренер товариства «Довіра», викладач кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури.

 «Коли наші львів’яни  перемагають, отримують нагороди, піднімаються на п’єдестали, і звучить Український Гімн та піднято Український Прапор, це надзвичайне відчуття. Ніхто не може викликати такі емоції, як наші спортсмени, коли перемагають. І діти, і юніори, і дорослі. Це слава України і слава нашого міста Львова», говорить Андрій Садовий.

Міський голова відзначив спортсменів пам’ятними монетами, альбомами «Євро-2012 у Львові»  та подарунками. Тренерові Юрію Байцару Андрій Садовий  вручив цінну монету Короля Данила.

Відео можна  переглянути за посиланням: http://youtu.be/l2F1JvK5wcU

 

Довідка

 

Всесвітні Спеціальні Олімпійські ігри – це міжнародні спортивні змагання для людей  з обмеженими розумовими можливостями. Ігри проводяться з 1968 року.

Львівські призери  Всесвітніх  Спеціальних Зимових Олімпійських ігор-2013:

Солтис Роман (24 роки) – золота медаль (біг на лижах500 м) та срібна медаль (біг на лижах1000 м);

Угрин Оксана (20 років) – срібна медаль (біг на лижах500 м);

Рибчинська  Ольга (22 роки) – золота медаль (біг на лижах1000 м) та золота медаль (біг на лижах2500 м).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *