ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники розпочали з містом переговори про підвищення тарифу

|

Розпорядження про створення робочої групи стосовно врегулювання проблем перевезень у Львові, було підписано вчора, а сьогодні відбулось її перше засідання. Про це в коментарі «Львівському порталу» повідомив голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка.

За словами Івана Велійки, проблеми які турбують перевізників та громадськість не вирішувались роками, тому за тиждень їх вирішити неможливо. А головною проблемою лобіст перевізників назвав новий тариф.

«Проблеми які турбують перевізників та громадськість не вирішувались роками, тому за тиждень їх вирішити не можливо. Головним питанням на сьогодні залишається тариф, встановлення спрощеного механізму його регулювання і погодження. Окрім того, вирішення питання перевезення пасажирів пільгових категорій, оптимізація існуючої транспортної мережі до рівня, коли вона задовольнятиме потреби пасажирів. Не менш важливим питанням залишається оптимізація роботи маршрутів, котрі обслуговують населені пункти передмістя, що 70 – 80% свого шляху проїжджають через місто Львів. А також питання якості перевезень та робота із водійським складом. Аби було якомога менше нарікань пасажирів на нетактовну поведінку водіїв і стан транспортних засобів, які сьогодні їздять вулицями нашого міста», – розповів І. Велійка.

На запитання коли конкретно можна очікувати на підняття вартості проїзду в громадському транспорті, Велійка чітко не відповів, але дав зрозуміти, що це повинно статись до 1 травня цього року.

«Я не можу назвати термінів, доки їх ще немає… Сьогодні на засіданні робочої групи наполягалось на тому, що необхідно чітко окреслити терміни впровадження нового тарифу і затягування цього питання може стати катастрофічним для транспортників. Наскільки мені відомо то міський голова Львова (Андрій Садовий – авт.) хотів би, щоб новий тариф з’явився 1 травня, але це дуже пізній термін, який може призвести до неприємних наслідків для громадського транспорту міста. Тому ми все робимо для того, щоб цей процес був пришвидшений.

Вже сьогодні вартість дизельного пального в гурт та роздріб подорожчала на 10 копійок. Необхідно домовитись про вигідну вартість проїзду для обох сторін й надалі працювати над процесом тарифної політики, бо вона не може залежати від однієї чи двох осіб. Вона має залежати від економіки», – резюмував І. Велійка.

Нагадаємо, що 18 лютого влада Львова сіла за стіл переговорів з транспортними перевізниками міста. Питання нових тарифів, якість перевезень та відшкодування проїзду за перевезення пільгових категорій обіцяли врегулювати до кінця тижня.

Цього дня було домовлено про створення робочої групи, в яку мають увійти представники від підприємств-перевізників, управління транспорту та зв’язку і депутатського корпусу, щоб врегулювати проблеми перевезень у Львові.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *