ОСТАННІ НОВИНИ

ЄБРР не має претензій до Львова щодо використання коштів банку

|

У ЄБРР немає претензій до Львова щодо нецільового використання коштів банку. Про це йдеться в повідомленні банку, пише РБК-Україна.

«ЄБРР, який є найбільшим інвестором в Україні і має 20-річний досвід реалізації муніципальних проектів, задоволений рівнем співпраці з містом Львів. Банк не має інформації про зловживання під час реалізації проекту реконструкції доріг та модернізації дорожньо-транспортної системи в місті Львові», – йдеться в повідомленні.

Банк відзначає, що процедури закупівель товарів і послуг у рамках проектів, які фінансує ЄБРР, є показовими з точки зору фінансової звітності та прозорості. “Це було неодноразово підтверджено як міжнародним співтовариством, яке довіряє банку розпоряджатися коштами, так і урядом України, який залучав ЄБРР до фінансування стратегічних інфраструктурних проектів», – заявляє ЄБРР.

«Багаторічний досвід реалізації проектів в державному секторі (в тому числі в муніципальній сфері) підтверджує позицію ЄБРР щодо неприпустимості перенесення проектних дискусій в політичну площину», – говориться у заяві банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №2383 “Про утворення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки діяльності виконавчих органів Львівської міської ради та розслідування фактів незаконного впровадження транспортної мережі у місті Львові, фактів нецільового використання грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку під час здійснення фінансово-господарських операцій посадовими особами Львівської міської ради».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *