ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон взялася за “Русскій мір”

|

Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, член Політради ВО «Свобода» Ірина Фаріон надіслала депутатське звернення до прем´єр-міністра з вимогою негайно втрутитися і припинити українофобську діяльність фонду «Русский мир» і керівництва Одеського національного університету імені І . І. Мечникова. Ірина Фаріон зазначила, що до неї з цим проханням звернулися викладачі та студенти університету.

«Іноземний фонд разом з керівництвом університету проводить відверто українофобську діяльність. Очевидно, що зазначені порушення законодавства відбуваються за мовчазної згоди вашого підлеглого, міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника», – наголошується у зверненні.

Нагадаємо, 6 грудня 2012 року фонд «Русский мир», зареєстрований в Російській Федерації, відкрив так званий «Російський культурний центр» в Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова. Керівництво університету безкоштовно передало іноземному фонду більшу частину читального залу бібліотеки, розташованої в корпусі на Французькому бульварі. Тепер в цій частині бібліотеки висить герб Російської Федерації, на стінах – фото московських вулиць, Кремля та інші атрибути РФ.

Відкриття, яке відбулось за участі представників фонду «Русский мир» і російського консула, супроводжувалося протестом патріотичних студентів і викладачів. Вони висловили свій протест підняттям державних прапорів, співом гімну і скандуваннями «Слава Україні!». Протестувальників намагалися виштовхати із зали бібліотеки.

Ірина Фаріон вимагає надати їй інформацію про те, за яких умов відбулася безоплатна передача іноземному фонду «Русский мир» майна Одеського національного університету імені І.І. Мечникова і негайно втрутитися і припинити українофобську діяльність фонду «Русский мир» і керівництва Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

 Коментарі

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *