ОСТАННІ НОВИНИ

Стабільний економічний стан "Львівводоканалу" Пакіж забезпечує коштом працівників – страйком

|

Господарська політика Степана Пакіжа зводиться до формули: чим менше заробітна плата та більше вивільнених працівників, тим стабільніший економічний стан «Львівводоканалу». Про це 21 лютого 2013 року заявив голова комітету захисту працівників «Львівводоканалу» Роман Пюлик, коментуючи інформацію про «здобутки» Степана Пакіжа на «Львівводоканалі» впродовж свого керівництва. Про це повідомили у страйкомі підприємства.

За словами Р.Пюлика, нещодавно через медіа Степан Пакіж поширив інформацію про те, що йому вдалося зменшити фінансові витрати підприємства, а зекономлені кошти будуть перераховані для підвищення заробітної плати працівникам.

«Начальник «Львівводоканалу» оголосив, що з 1 березня 2013 року зекономлені кошти будуть перераховані для підняття заробітної плати працівникам. Працівників цікавить наскільки її буде збільшено, адже для виконання колективної та територіальної угоди, що базуються на мінімальній заробітній платі, необхідно як мінімум 3,5-4 млн. грн. Також Степан Пакіж оголосив як саме йому вдалося зменшити розхідну частину і за рахунок чого підприємство збільшило дохідну. Проте, на мою думку, всі ці заходи дадуть максимально 300 тис. грн. в місяць, тобто ця сума є каплею в морі, в порівнянні з тими зобов’язаннями, які має підприємство перед колективом», – зазначив голова страйкому.

Роман Пюлик впевнений, що якби заробітну плату нараховували в повній мірі, як це передбачає законодавство, а саме від 3,5 до 4 млн. грн. в місяць, то фінансовий стан підприємства був би жалюгідний.

«Якби «Львівводоканал» впродовж року виплачував повну суму заробітної плати кожному працівнику, як це вимагає законодавство, то сума складала б додатково від 42 до 48 млн. грн. в рік. Тож в річному підсумку від здобутків підприємства слід відняти недораховану заробітну плату, тобто вся так звана «стабільність» забезпечується коштом працівників. Господарська політика Степана Пакіжа зводиться до формули: чим менше заробітна плата та більше вивільнених працівників, тим стабільніший буде економічний стан», – заявив голова страйкому.

Окрім цього, з достовірних джерел «Львівводоканалу» відомо, що чиниться тиск на керівників підрозділів. Від них на одній з нарад Степан Пакіж вимагав підписи про свою буцімто підтримку як достойного керівника підприємства.

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *