ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий божиться, що не дозволить будувати в парках

|

Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, що ніколи не дасть згоди на ведення будівництва у львівських парках. Про це він заявив сьогодні, 20 лютого, під час позачергової сесії Львівської міськради, на якій розглядалось єдине питання – підготовка до проведення у Львові чемпіонату з баскетболу «Євробаскет-2015», зокрема, виділення земельної ділянки під будівництво багатофункціонального спортивно-розважального комплексу.

Відтак постало запитання, чи у процесі підготовки міста до чемпіонату не виникне ймовірність будівництва спорткомплексу в парковій зоні, неподалік від стадіону «Україна».

«Скільки разів ми виносили на сесію міської ради ухвалу про межі парків? Я попрошу включити питання по межах парків у наступне пленарне засідання першим. Ці питання не голосуються, постійно з ініціативи депутатського корпусу переносяться. Після генерального плану міста, наступний етап – розроблення детального плану території по всьому місту Львову. Питання в тому, за які кошти це має робитися? За кошти міста чи за кошти тих організацій, які проявляють ініціативу. Але, щоб ми були всі свідомі, детальний план територій не має ніякого стосунку до будівництва. Детальний план територій треба розробити для всіх ділянок в місті Львові, для всіх території, для всіх районів. Це наш обов’язок. Якщо ми цього не зробимо, ми не зможемо нічого в принципі там робити. Такі вимоги сьогоднішнього законодавства, вони є жорстокі, але їх треба виконувати.

Я завжди твердо стояв і стою на позиції заборони будівництва в парках. Усі люди, які мають бажання це робити, будуть завжди моїми опонентами. Я ніколи нікому не дозволю будувати в парках і буду використовувати для цього всі можливі і неможливі механізми. В парках ми нікому будувати не дамо», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

За словами директора департаменту містобудування Андрія Павліва, у Львові є 28 парків, з них 23 вже мають визначені межі. «Ми продовжуємо планомірну роботу. Але прикро, що вже 8 місяців депутати не розглядають питання про визначення мер парку «Снопківський». Ми відповідний проект підготували, подали на затвердження, але досі не отримали погодження від профільних комісій. Аби винести це питання на розгляд сесії, потрібне погодження комісії. Межі парку – це охорона парку, це кордон, який дає можливість вберегти парк від забудови», – розповів Андрій Павлів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *