ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина і Малопольське воєводство впровадять спільні аграрні проекти

|

20 лютого голова Львівської облдержадміністрації  Михайло Костюк провів зустріч з маршалком Малопольського воєводства (Республіка Польща) Мареком Совою. Сторони підписали Виконавчий протокол на 2013 – 2014 роки між Львівською областю та Малопольським воєводством про міжрегіональне співробітництво. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

На початку зустрічі керівник області зазначив, що історія співпраці Львівщини із воєводствами Польщі – це уже усталена традиція. Ця співпраця стала більш  динамічною  після успішного проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.

«Під час проведення «Євро-2012» у нас не було жодних порушень правопорядку, і це унікально. Ми побачили, що проїзд може бути цивілізованим, контроль ефективним і це сприяє нашому туристичному обміну», – сказав М. Костюк.

Голова Львівської ОДА висловив надію, що обидві території і надалі співпрацюватимуть не лише у туристичному та рекреаційному напрямку,   але й у промислових проектах, особливо з розвитку сільських територій.

«Ми хочемо запросити малого сільськогосподарського виробника Польщі для співпраці. З цією  метою ми плануємо  провести в області спеціалізовану виставку – ярмарок  для малих  сільськогосподарських підприємств, де  буде запропоновано 150-200 проектів  представникам аграрного бізнесу, в тому числі і  польського, які б хотіли зайти до нас зі своїми новітніми технологіями. Якщо такий проект буде успішним,  влада Львівщини готова  максимально сприяти з  юридичної точки зору», – відзначив М. Костюк.

Голова облдержадміністрації розповів, що на території області є 150 тис га  земель, які не обробляються, оскільки немає новітніх технологій для малого фермерського господарства: «Звичайно, великі аграрні холдинги у нас успішно функціонують, однак якщо не буде малого бізнесу на селі,  то воно в скорому часі  вимиратиме», – наголосив М. Костюк.

Марек Сова підтримав ініціативу Михайла Костюка щодо напрацювання спільних проектів у сільському господарстві. Також він поділився досвідом розвитку малих фермерських господарств у Польщі. Зокрема він розповів, що останнім часом у Польщі активно розвивається  агротуристика: «Ми  стараємося розвивати потенціал фермерських господарств, підсилюючи це виробництвом так званого регіонального продукту. Туристи, які приїжджають у регіон, не тільки хочуть пізнати всі культурні надбання, але й ознайомитися з традиційною їжею, притаманною саме для певного регіону Польщі».

Під час зустрічі сторони відзначили,  що тісна співпраця між воєводством Малопольським та Львівською областю є надзвичай важливою  для мешканців обох територій. Ця співпраця є дуже активною, однак її варто поглиблювати у різних сферах: економічній, туристичній, культурній.

Також в рамках зустрічі голова Львівської ОДА Михайло Костюк  та маршалек Малопольський Марек Сова підписали  Виконавчий протокол на 2013 – 2014 роки до Угоди між Львівською областю та Малопольським воєводством про міжрегіональне співробітництво.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *