ОСТАННІ НОВИНИ

Влада має сприяти українському та польському бізнесу - Костюк

|

Завданням влади є створення максимально сприятливих умов для  розвитку українського і польського бізнесу, наголосив голова Львівської ОДА Михайло Костюк під час брифінгу що відбувся за результатами зустрічі з Маршалком Малопольського Воєводства Мареком Совою. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

“Ми  розглядаємо Львів та Краків як культурні  столиці. Тому особливо цікавими для  наших регіонів є обмін туристами, напрацювання спільних туристичних і транспортних маршрутів, а також створення нових можливостей для розвитку в межах Карпатського єврорегіону” – сказав М.Костюк.

Керівник  області наголосив, що сьогодні важливим питанням є створення можливостей  для громад Львівщини брати участь у тих проектах, які фінансує Європейський Союз: «Саме головне, що наші громади мають можливість на умовах співфінансування бути учасниками проектів, які фінансуються Євросоюзом. Зокрема тих, котрі стосуються екологічних проблем, питань, пов’язаних із розвитком територій, транскордонної співпраці. Якщо львівська громада готова співфінансувати окремі програми, то відповідно і Європейський Союз може бути долучений до їх фінансування».

Також Михайло Костюк наголосив, що незабаром минає 10 років з часу підписання Угоди між Львівською областю та Малопольським воєводством про міжрегіональне співробітництво, однак зазначив, що про конкретні підсумки говорити ще рано. «Нашим завданням є сприяння українському і польському бізнесу у пошуку нових дотичних форм. Для того, щоб український сільгоспвиробник, наші фермери, сільські кооперативи знайшли партнерів у Польщі та почали розвивати новітні технології тут, на Львівщині, щоб було створено якомога більше спільних робочих місць. Прагнемо, щоб з фази стихійної, неорганізованої торгівлі ми перейшли до фази спільного виробництва», – резюмував голова облдержадміністрації.

Фото: прес-служба ЛОДА 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *