ОСТАННІ НОВИНИ

У Болгарії через збільшення вартості електрики парламент закидали камінням

|

В Болгарії пройшли масові протести проти підвищення цін на електрику та опалення, які згодом переросли в марші протесту проти уряду прем`єр-міністра Бойко Борисова. Про це повідомляє УНН.

На вулиці Софії вийшли 1,5 – 2 тис. осіб, повідомили в поліції. Демонстранти кидали каміння в будівлю парламенту Софії. Співробітники служби правопорядку для розгону маніфестантів застосували палиці.

Щонайменше 11 людей отримали травми в ході антиурядових маніфестацій, які відбулись напередодні в столиці Болгарії Софії.

Усього в мітингу брали участь декілька тисяч чоловік. Громадяни біля будівлі парламенту вимагали відставки уряду, захищеного поліцейськими кордонами. Окремі хулігани почали закидати вартових порядку камінням і пляшками. У відповідь поліцейські застосували силу і розсіяли протестуючих.

Протестна акція стала продовженням розпочатих в неділю багатотисячних вуличних виступів, що відбулися в різних містах країни. На тлі протестів було оголошено про відставку віце-прем`єра і міністра фінансів країни Симеона Дянкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *