ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Росія готуються підписати великий резонансний договір по газу – Фесенко

|

. Політолог, голова Центру прикладних досліджень “Пента” Володимир Фесенко вважає, що Україна та Росія готується підписати великий резонансний договір з газових питань під час наступного офіційного візиту Президента України Віктора Януковича в Москву, повідомляє кореспондент УНН.

За його словами, “схоже, що обидві сторони хочуть, і в цьому є політичний інтерес, щоб під час візиту Президента України до Росії був підготовлений і підписаний великий серйозний резонансний договір.

Також В.Фесенко зазначив, що наразі очевидним є той факт, що сторони ведуть активні переговори, питання тільки в тому, чи встигнуть вони домовитися і підготувати проект угоди до візиту В.Януковича в Росію.

“Те, що в Москві вже кілька разів побував віце-прем`єр-міністр України Юрій Бойко, дуже показовий факт. І не тільки він, але й деякі інші члени уряду теж. Переговори йдуть дуже інтенсивно”, – зазначив політолог.

На його думку, для Росії деякі поступки Україні в переговорах по газу – це можливість відволікти Януковича від руху на захід “і все таки це ще одна прив`язка”.

В свою чергу, Україна намагається отримати більш дешевий газ, російський чи російсько-туркменський, що дозволить відносно стабілізувати соціально-економічну ситуацію в країні, а також стане аргументом в переговорах з МВФ.

“Ну і звичайно ж з політичної точки зору для Януковича – це дуже важлива економічна передумова до майбутньої президентської кампанії”, – вважає В.Фесенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *