Завершився відкритий чемпіонат України зі стрільби кульової в приміщенні

|

7-13 лютого 2013 року на спортивно-стрілецькому комплексі навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України відбувся перший національний старт зі стрільби кульової сезону 2013 року – відкритий чемпіонат України зі стрільби кульової в приміщенні. Захід проводила Державна служба молоді та спорту України за сприяння Львівської обласної державної адміністрації, Федерації стрільби України та Львівської області. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Під час урочистої церемонії відкриття спортсмени отримали посвідчення про присвоєння почесних звань «Майстер спорту України», «Майстер спорту України міжнародного класу» та відповідні значки:

– МС – Павлишин  Ігор, Марців Наталія, Кізима Ігор (м. Львів), Склярський Богдан (м. Львів / м. Дніпропетровськ);

– МСМК – Агліуліна  Еліна (м. Львів / м. Херсон), Хмельницька Ганна (м.Львів).

Цьогоріч для підвищення спортивної майстерності та участі у боротьбі за першість чемпіонату України до Львова прибули 295 найсильніших спортсменів, серед яких майстри спорту міжнародного класу – 88 спортсменів, заслужені майстри спорту – 14 спортсменів та 95 майстрів спорту, що представляли збірні команди 15 областей України, АР Крим, м. Києва.

Саме на цих змаганнях відбувся остаточний відбір кандидатів до складу збірної команди України, що візьме участь в Чемпіонаті Європи, котрий відбудеться 25.02.-03.03.2013 року в м.Оденсе, Данія.

Серед кращих на чемпіонаті України виявилися  Олена Костевич, Галина Авраменко (Чернігівська область), Артур Айвазян, Наталія Чернишева, Алад Прянішніков (АР Крим), Наталія Кальниш, Андрій Колесніков (Дніпропетровська область), Євгенія Борисова (Одеська область – м. Київ); Олег Омельчук (Рівненська область), Роман Бондарук, Олександр Петрів (Львівська область),

Під час змагань спортсмени встановили три національні рекорди:

– вправа ГП-11 жінки – Аврамено Галина (Чернігівська, Динамо, тренер Г. Назаренко) – новий рекорд України – 20+20 пострілів – 395 очок (попередній рекорд належав В. Заболотній і був рівний 393 очка);

– вправа  ГП-4 – команда Дніпропетровської  області у складі: Голубченко Ольги, Кальниш Наталії, Чижової Марини – новий рекорд України 3х40 пострілів -1191 очко (попередній рекорд належав команді Львівської області у складі Леськів Лесі, Галкіної Тетяни та Чулик Юлії і був рівний 1190 очок);

– вправа  ГП-11А чоловіки – команда Дніпропетровської області у складі: Чирва Єгор, Виливаний Олексій, Зіненко Олександр – новий рекорд України – 3х (20+20 пострілів) – 1152 очка (попередній рекорд належав команді у складі Авраменка Геннадія, Зіненка Олександра та Гільченка Андрія і був рівний 1149 очок).

Ватро також зазначити, що за результатами змагань до складу збірної команди України, що візьме участь у чемпіонаті Європи зі стрільби кульової у вправах з пневматичної зброї, увійшли Львівські спортсмени:

– категорія дорослі: Олександр Галкін, Леся Леськів;

– категорія  юніори: Павло Коростильов, Анастасія  Бондарук, Еліна Агліуліна, Владлен  Онопко, Надія Дєньгіна.

14-23 лютого цього року спортсмени перебуватимуть у Львові на навчально-тренувальному  зборі з підготовки до згаданого чемпіонату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *