ОСТАННІ НОВИНИ

Рибак проводитиме сесію тільки у стінах Ради

|

Завтра о 10.30 ранку відбудеться черговий етап переговорів між главами парламентських фракцій щодо розблокування трибуни. Як передає кореспондент Коментарів, про це під час брифінгу заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Він поскаржився, що у зв´язку з блокуванням трибуни парламенту не може розглянути цілу низку соціальних питань та виконати ряд передвиборних обіцянок депутатів.

«Завтра о 10.30 я знову зберу керівників фракцій і буду просити, щоб 19 лютого розпочала роботу сесія Верховної Ради», – зазначив Рибак.

На його думку, на погоджувальній раді голови фракцій мають визначитися,  якими будуть перші питання на сесії.

«Не може так бути, щоб виборці обрали парламент, а він не працював. Є різні пропозиції. Я хочу сказати, що я не буду підтримувати депутатів, які кажуть, що сесію можна провести в іншому місці. Вона буде проводитися тільки в залі Верховної Ради. Хтось хоче застосувати силові методи, але нам потрібно відвикати від цього, тому що у нас європейська держава», – підкреслив спікер.

Водночас Рибак зазначив, що ніяких бійок він підтримувати не буде.

Як повідомляли Коментарі, раніше народний депутат від Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявив, що блокування трибуни парламенту не є перешкодою для проведення засіданні ВР. За його словами, «головуючий може бути в будь-якому місці залу і вести це засідання».

Також нагадаємо, що представники опозиції з 5 лютого блокують роботу Верховної Ради, домагаючись особистого голосування нардепами від Партії регіонів. Всі попередні спроби домовитися про відновлення роботи парламенту також були безплідними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *