ОСТАННІ НОВИНИ

Українці найбільше не люблять циган, чорношкірих та азіатів – опитування

|

 Міжетнічні, міжрасові та міжнаціональні відносини в українському суспільстві можна охарактеризувати як помірно відчужені. Значення Індексу міжетнічної дистанційованості становить 4,5 бали за 7-ми бальною шкалою. Про це свідчать дані соціологічного дослідження «Регіональна толерантність, ксенофобія і права людини в 2012 році», проведеного «Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС)», пише TCH.

Як показали дані соціологічного опитування, в 2012 році міжетнічні відносини в українському суспільстві зазнали деяких змін, пов`язаних із зменшенням дистанції по відношенню до представників слов`янського етносу, євреїв і кавказців. Найбільша соціальна дистанція спостерігається по відношенню до представників ромської національності, чорношкірих, азіатів і арабів. Щодо цих груп існує латентна ксенофобська установка.

Найбільший вплив на значення Індексу міжетнічної дистанції, на думку соціологів, має регіон і тип населеного пункту проживання респондентів. Для західноукраїнського макро-регіону характерні виражені ксенофобські установки щодо арабів, чорношкірих, кримських татар та євреїв.

Для східного макро-регіону характерно неприйняття азіатів, арабів, а також представників західноєвропейської та атлантичної національно культурної групи (німців, французів, американців, канадців).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *