ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради ухвалили рішення щодо довиборів під тиском громади - Хруставчук

|

Одноголосна згода членів бюджетної комісії Львівської облради щодо виділення коштів на довибори в 7 округах до Львівської облради зумовлена впливом громади. Таку думку висловив голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук, інформує прес-служба “Молодих регіонів”.

Вплив громади на депутатів був безпосереднім, адже представники громадськості прийшли на засідання з низкою плакатів: «Депутати, не порушуйте закон – проведіть довибори», «Дотримання Конституції – ваш обов’язок»,  «Довибори повинні відбутися».

До мовчазної акції  у стінах зали засідань бюджетної  комісії долучилися і представники «Молодих регіонів Львівщини». За словами  голови громадського об’єднання, якби члени комісії не проголосували  за те, щоб питання фінансування довиборів було розглянуто 19 лютого, довибори 7 квітня могли б не відбутися.

«Я розумію громаду. Люди обурені, адже своєю бездіяльністю  депутати Львівської обласної ради відбирають у них конституційне право  на волевиявлення. Четверта частина всіх виборців області залишилася без свого представника в обласній раді», – розповів Богдан Хруставчук.

Він також наголосив, що обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень зробила все, щоб довибори відбулися, тому 19 лютого депутати Львівської облради зобов’язані виділити кошти на довибори, так як цього вимагає законодавство і громада.

«Відомо, що 1 лютого Львівська обласна державна адміністрація підготувала та подала на розгляд чергової сесії Львівської обласної ради проект рішення про виділення коштів  у сумі 7 млн 86 тис грн. на реалізацію заходів, пов’язаних з проведенням проміжних виборів депутатів. 19 лютого депутати облради зобов’язані підтримати це рішення, інакше голослівні заяви Ярослава Качмарика про те, що Львівська облрада найбільше хоче, щоб довибори на Львівщині відбулися, залишаться лише демагогією», – зазначив Богдан Хруставчук.

 

Фото: прес-служба ЛОО “Молоді регіони”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *